19-годишно момче беше ударено от волтова дъга в София при опит за селфи

През последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у нас - екстремни селфита. За жалост обаче често опитите за снимки на опасни места завършват фатално за младежите. Последният такъв случай е от нощта на петък срещу събота. 19-годишно момче беше ударено от волтова дъга, докато опитва да си направи селфи на железопътен мост в столичния квартал „Дружба”.

„Три са възможните опции да събереш лайкове – да покажеш лукс и статус, да направиш изключително добра снимка или да извършиш нещо рисково. Явно това момче не е успяло да влезе в първите две категории. Далеч съм обаче от идеята за екстремно селфи, защото на това тъмно място през нощта не знам дали е щяло да стане хубава снимка”, смята психологът Младен Владимиров.

Младеж загина заради опасно селфи

Според него е необходима дискусия във Facebook и Instagram, както и филтър в социалните мрежи, така че подобни екстремни снимки да бъдат сваляни.

Владимиров смята още, че в училищата трябва да започне да се говори за рисковете в интернет. „То не трябва да е епизодично, в час на класа веднъж. Трябва да изградим нов тип култура по отношение на децата”, посочи психологът.

Темата с опасните селфита коментира и екстремният фотограф Стратимир Георгиев. „Има моменти, в които гониш адреналин. Аз лично съм спокоен на такива места и ми харесва да съм там и да наблюдавам неща, които мнозина не могат да видят. Причината за снимките, които правя, е да пресъздам самата атмосфера”, сподели той. 

Турист загина при опит за атрактивно селфи

Психологът обаче беше категоричен, че екстремната фотография не е спорт, а нещо опасно. „Съветвам всички млади хора да докладват такъв тип снимки, защото иначе това се мултиплицира”, заключи Владимиров.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.