Той е бил ударен от волтова дъга

Пореден инцидент с фатален край след опит за екстремно селфи. Момче на 19 години загина край жп линията в столичния квартал „Дружба”. Младежът е бил ударен от волтова дъга.

Около 3 часа през нощта две момичета и едно момче са се качили на стария железопътен мост в квартала. Малко по-късно на спешния телефон 112 е подаден сигнал за паднало на релсите момче. То е било ударено от ток с високо напрежение и е починало на място още преди пристигането на спешните медици. Полицията изяснява причините за инцидента.

Турист загина при опит за атрактивно селфи

Младежите пренебрегват табелите около бившия железопътен мост, предупреждаващи, че достъпът е строго забранен и крие риск за живота. До мястото обаче може лесно да се стигне, тъй като няма огради. В 3:35 часа в Спешна помощ постъпва сигнал, че едно от децата е в тежко състояние.

„Веднага е изпратена линейка. На осмата минута екипът е там, но за огромно съжаление само констатират смъртта. Първоначалната информация е за височинна травма, но на място екипът констатира тежки следи от изгаряния”, заяви Катя Сунгарска говорител на ЦСМП -София.

Основната версия, по която се работи е, че младежите се качват на моста, за да си направят снимка. В последните години т.нар. „екстремни селфита” набраха популярност сред тийнеджърите по целия свят.

Едни от най-предпочитаните места за такива снимки у нас са изоставените гари, депа и жп композиции. Там за последните 3 години са станали 9 инцидента - 4 от които завършват фатално.

Последният случай е от миналата година. 14-годишно дете от Стара Загора загина, след като заедно с приятели се качват на стар вагон. През 2018 г. 11-годишно момче получи 65% изгаряния след селфи върху товарен влак на гарата в село Труд. От волтова дъга през 2015 г. загива и 20-годишният Христо, който се качва на локомотив в изоставеното депо на гара „Подуяне".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.