Отново се откроява засиленото българско участие

Във Варна се провежда 17-тото издание на един от най-големите фестивали за късометражно кино у нас, на който NOVA е медиен партньор. Зрителите в морската столица имат възможността да се насладят на 128 филма от страната и чужбина, както и да се срещнат с актьорите и режисьорите на продукциите.

За 17-ти път любителите на късометражното кино имат уникалната възможност да се насладят на качествени филми с участието на съзвездие от български актьори.

Тео Ушев снима у нас първата българска антиутопия (ВИДЕО)

„Това са 128 невиждани филми. Това са филми, които не могат да се видят на друго място или другаде. Това са филми, които след това ще видим и в номинации за наградите „Оскар”, защото ние като „Оскар” квалифициращ фестивал имаме право и изпращаме нашата селекция за разглеждане в академията”, разказва Цанко Василев - организатор на фестивала.

Както в предишните, така и в това издание на IN THE PALACE се откроява засиленото българско участие.

Съзвездие от български актьори в IN THE PALACE International Short Film Festival

„Много сме радостни, че всяка година българското участие става все по- осезаемо с по-качествени филми, които след това набират скорост и са разпознаваеми и добре приети в Европа и Света”, добавя Василев.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си