Режисьорът снима в Бургас първия си пълнометражен филм

Световноизвестният режисъор на анимационни филми Тео Ушев избра Бургас за снимки на първия си пълнометражен филм. Лентата е екранизация по романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров.

Фантастична, сюрреалистична приказка, филмът прави заявка за новаторство в българското кино като една от първата антиутопии, снимана у нас.

„Ами антиутопия е , това е една преувеличената реалност,преувеличените тенденции в едно бъдеще време,които теоретично не биха трябвали да се случат,но е възможно да се случат.Това е гротеска,това е сатира също така”, заяви режисьорът Теодор Ушев.

Българската следа в историята на „Оскарите” (ВИДЕО)

Вече втора седмица продължават снимките на филма край Бургас.

„Двама човека, които търсейки любовта и приятелството, всъщност взривяват системата,установения политически ред”, посочва Ушев.

Историята разказва за нова нация от вечни, биологично съвършени хора – био-титаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал.

В тази утопична реалност, главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята. Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

"Физика на тъгата" на Тео Ушев влезе в краткия списък за "Оскар"-ите

Двете водещи роли са поверени на актьора Деян Донков, който  играе завръщащия се към човешки образ Криптон и младата актриса Мартина Апостолова.

„Специално за ролята на Гаргара ,да , трудно е ,защото не бих могла да кажа,че тя е човек и сега, да не издавам много, но тя води един друг, почти човек към познаването на любовта”, споделя Мартина Апостолова.

„Да, труден е пътя,но пък си струва да се премине, във всички случаи”, каза Деян Донков.

За снимките на филма, екипът използва различни локации в страната, като знакови сцени се снимат в района на Бургас.

Нова номинация за „Оскар” за аниматора Тео Ушев

„За нашия филм има пустинни пейзажи,,има пищни замъци,както въпросният тук,-Въобще идеалното място,аз предвиждам бляскаво бъдеще на бургаски регион.Ще стане Холивуд на Балканите един ден,за съм сигурен”, заяви режисьорът Тео Ушев.

Екранизацията е копродукция между България, Канада и Франция и се очаква  да излезе на екран през 2022 г.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.