Заплаха за наказателна "такса участие" в телевизията?

Да дадеш 10 000 лв. за машина и в замяна да не получиш нищо. За случая ви разказахме през лятото. Въпреки че управителят на фирмата - Харалампи Аничкин, обеща да върне парите, това все още не се е случило. Оказа се, че в тази ситуация са се озовали хора от цялата страна.

Фирма-фантом взима пари за скъпо оборудване, но никой не го получава

Всички те са поръчвали различни модели оборудване и накрая не са получили нито машини, нито парите си. Тези, които си позволявали да се оплакват по телевизията, щели да плащат такса "участие". 

„Поръчахме машина за обработка на камък през април. След като не я получихме, сключихме споразумение сумата да се изплати на вноски. До септември трябваше да изплати още 3 000 лв., но това не се случи”, обяснява потърпевшият Росен Иванов.

 

 

Той допълва, че никога не е отказвал машината. Такава според него няма, а Аничкин използва парите за оборотни на фирмата.

Росен Иванов казва, че Аничкин не иска да разговаря с него, а отговаря само на съобщения. Казал и че ще започне да начислява такси за участие в телевизията и дори ще ги фактурира. За всеки ефир и статия в интернет той начислявал по 100 лв.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.