При опит да заговори протестиращите към нея полетяха и яйца

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше освиркана в Благоевград. Тя беше дошла за партийна среща с местната структура на ГЕРБ. При опит да заговори протестиращите към нея полетяха и яйца. Пред журналисти Караянчева заяви, че ветото на президента върху промените в Изборния кодекс ще бъде отхвърлено.

„Искам диалог с всеки гражданин на Република България, затова тръгнах натам, оказа се, че имат яйца, които някак не е красиво да се хвърлят. Затова няма как да проведем разговор”, обяви Караянчева.

Караянчева: От известно време Цветанов е голям поддръжник на президента

Тя коментира, че думите ѝ за протестиращите и метрото от партийната среща в Лом са били тенденциозно използвани.

„Аз бях изненадана от коментара на един водещ журналист, който съпостави мое изказване пред партийна зала, партийно изказване с институционални изказвания на бивши председатели на Народното събрание. Затова мисля, че когато говориш институционално, би било редно да се пуснат тези слова на председателите на Народното събрание, но това е преценка на медията”, заяви Караянчева.

„Партия се прави със сърце и затова когато аз говоря по микрофона, понякога започвам да го правя малко по-народняшки, но това ми е стилът”, обясни председателят на НС.

Караянчева: Готвим се за редовни избори, няма да имаме проблем с кворума

Караянчева коментира и ветото на президента Румен Радев върху част от промените в Изборния кодекс.

„Ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори. В населени места, планински райони, ако се развали машината, се спира процесът. Така отнемаме възможността на гражданите да гласуват”, категорична беше Караянчева.

След партийната среща тя беше изпратена отново с викове „оставка” от протестиращите в Благоевград.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.