Още трима души са починали

182 са новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие у нас. Това показват данните на Единния информационен портал. Направените тестове са 2 843, което показва 6,4% на положителните тестове. Излекувани са 45 души, а активните случаи са 5 693.

В болница се намират 912 души, от които 54 в интензивни отделения.

Най много положителни проби има в София – 59, Пловдив – 20, Търговище – 15, Шумен – 11, Благоевград – 10, Ямбол – 9. За последните 24 часа са починали трима души. 

„Европа в момента има изключително висока заболеваемост и вече в градове отделни, отделни места, където нещата са много сериозни, се вижда как започнаха да предприемат по-рестриктивни мерки”, казва д-р Савина Стоицова от Националния център по заразни и паразитни болести.

„В момента правилото за носене на маски в закрити пространства, където се смесват много потоци от хора е изключително смислено правило, което е и свързано с това, че наистина вътре има по-голям риск от предаванe, отколкото отвън”, добавя тя.

Коронавирусът вече влиза и през очите

България е на 8-мо място по смъртност от COVID-19 в Европа

Кунчев: Няма да затваряме цели населени места

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.