Американският държавен глава излезе с автомобила си пред болницата

Очаква се Доналд Тръмп да бъде изписан от болница още днес. Президентът на САЩ изненада  привържениците си като излезе с автомобил пред болницата, в която се лекува от COVID-19. Това обаче предизвика шумен скандал и остри критики.

Президентът поздрави привържениците си пред болница „Уолтър Рийд”, от брониран автомобил. Той беше с маска, но се появиха критики, че е застрашил агентите от Сикрет сървиз, които са с него в колата.

„С маска или без маска, ако си в кола, която е херметически запечатана, вирусът циркулира вътре и потенциално поставя хората в риск”, категоричен е д-р Джеймс Филипс, лекар в болница "Уолтър Рийд".   

Говорителят на Белия дом заяви, че разходката на президента е била позволена от медицинския екип. А Тръмп отново публикува кратко видео в Twitter, в което благодари на лекарите.

„Това е много интересно пътуване. Научих много за COVID-19. Наистина се върнах в училище и научих това. Това е истинското училище, с истински учебници. Разбирам, разбирам това. Ще ви разкажа за него", заяви Доналд Тръмп.

Лекуват Тръмп със стероиди, утре може да бъде изписан от болница

Въпросите около сериозността на състоянието на Тръмп обаче остават, след противоречиви изявления през уикенда. В последните 48 часа той на два пъти е имал ниски нива на кислород в кръвта си. Наложило се е да бъде лекуван със стероиди, които се дават обикновено на най-тежките случаи.

„Шефът на пресцентъра на Белия дом и аз работим рамо до рамо и мисля, че изявлението му беше изтълкувано погрешно. Това, което той имаше предвид, беше, че преди 24 часа, президентът имаше моментен епизод на треска и временен спад в нивата на кислород, които ни подтикнаха да действаме целесъобразно и да го преместим тук. За щастие това наистина беше много преходен, ограничен момент. Няколко часа по-късно той отново беше добре”, заяви д-р Шон Конли, лекар на Белия дом. 

Лекарят на Тръмп: Здравето му се подобрява, но още не е извън опасност

Според лекарите Тръмп може да бъде изписан от болницата още днес, но според запознати, това е малко вероятно.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.