Президентът на САЩ няма температура

Американският президент Доналд Тръмп обеща да се върне скоро в Белия дом. Видеообръщението от болницата, в която се лекува от COVD-19, беше  публикувано в Twitter. Междувременно въпросите около диагнозата му растат, но следващите 2-3 дни ще бъдат истинското изпитание, заяви лекарят на Тръмп.

От военната болница в Мериленд, Доналд Тръмп публикува 4-минутно видеопослание. „Първата седмица е най-важна при определяне на вероятното развитие на болестта.  В момента, екипът ми и аз сме изключително доволни от подобрението на президента”, каза Шон Конли.

Доналд Тръмп е приет в болница (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тръмп вече нямал треска и затруднено дишане, но и до момента лекарите му отказват да съобщят къде най-вероятно може да се е заразил.

Доктор Шон Конли потвърди, че президентът се лекува с лекарството Ремдесивир и е получил експериментален коктейл антитела.

„Ако погледнете терапията, която ми прилагат, някои от лекарствата ще бъдат пуснати скоро. Те наистина са чудо”, каза Тръмп.

Доналд и Мелания Тръмп са с COVID-19

Междувременно във вътрешния кръг на президента бяха регистрирани още случаи на коронавирус. Сред тях и бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, който е помагал на Тръмп да се подготви за дебата във вторник с Джо Байдън.

„Ще победим този коронавирус или както там го наричате. И ще го победим шумно”, поясни той.

Очаква се президентът на САЩ да остане в болницата още няколко дни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.