Заповедта беше издадена след 8 положителни проби за коронавирус

Отделението по акушерство и гинекология на Университетската болница „ Дева Мария” в Бургас е поставено под карантина за неопределено време.

Трети пореден ден с рекорден брой заразени у нас

Заповедта на директора на Здравната инспекция беше издадена след 8 положителни проби за коронавирус – при трима лекари и 5 души медицински персонал. Под принудителна карантина в болницата остават и 17 пациентки. 14 бебета са в отделението по „Неонатология”. 6 от заразените медици са под карантина в домашни условия, тъй като нямали симптоми.

Кунчев: Дълго можем да издържим с по 500 заразени на ден

„Само една от акушерките е със загуба на обоняние. Колегата акушер-гинеколог, той е известен - д-р Гергиоски, е добре, няма никакви клинични симптоми. Освен първите два дни, имаше температура.Единствено проблем остава другия колега, който е в крайно тежко състояние,бих казал критично тежко състояние, в „Реанимация” е и на апаратна вентилация”, обяви д-р Христо Якимов- зам.- управител УМБАЛ „Дева Мария” в Бургас.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.