Две жени са настанени в "Пирогов", останалите се лекуват в болницата в Ямбол

След тежката катастрофа с три жертви на пътя към граничния пункт "Лесово", вчера прокуратурата в Ямбол повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на молдовския шофьор на тир с украинска регистрация. Той е задържан за 72 часа. На този фон борбата за живот на най-тежко пострадалите в София и Ямбол продължава.

Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата край Лесово

Жизнените показатели и на двете пациентки, които бяха транспортирани с правителствения самолет "Спартан" от болницата в Ямбол до "Пирогов", са стабилни. Те продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи  в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

ТРАГЕДИЯТА КРАЙ ЛЕСОВО: Какво е състоянието на ранените?

В ямболската болница са настанени 9 пострадали. Две жени са в "Реанимация", други четирима са в отделението по ортопедия, а още трима - в хирургичното отделение.

 

 

"Пациентите бяха спокойно. Дежурните лекари продължават да се грижат за тях. Двете пациентки, които са в "Реанимация", бяха кръвопреливани. Показателите им се подобряват, планувани са операции в понеделник. Опасността за живота им премина. Днес по план би трябвало една от пациентките в "Ортопедия" да бъде оперирана", обясни зам.-директорът на ямболската болница д-р Валентин  Вълчев.

ФАТАЛЕН СБЛЪСЪК: 3 жертви, 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Транспортираха две от ранените в катастрофата край Лесово със "Спартан" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.