Тя е от годишните награди на вестник „24 часа” „Достойните българи”

Десетки българи направили добро, получиха признание за благородството си. Призът „Достойните българи” се връчва за 18-и път от вестник „24 часа”. 

Екипът на NOVA беше отличен за кампанията „Заедно“, в която служителите на телевизията дариха лични средства, за да помогнат на най-засегнатите от пандемията.

„NOVA възможност за теб“: Kампанията в подкрепа на бизнеса у нас приключи успешно

Никога не е късно доброто да бъде отличено. Семейството медици от село Краище беше почетено днес заради това, че даде живота си в името на това да лекува.

С вдъхновяващия д-р Муса Вакльов ни срещна Ани Салич през юни, два месеца преди COVID-19 да надвие него, съпругата и сина му. Д-р Муса беше до своите пациенти до последно.

Нако Велянов, шофьорът получил инфаркт зад волана, но спасил 24-има футболисти, пътуващи в автобуса, управляван от него, също беше отличен посмъртно. Наградата получи синът му - Стоян. Тя му беше връчена от изпълнителния директор на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова.

NOVA ПОМАГА: Първите пакети с храна за нуждаещи се вече са раздадени (ВИДЕО)

Историята му запечатва Владислава Тричкова. Нако се ражда като Божидар, но е осиновен и прекръстен. Божи дар Нако ще бъде завинаги за футболистите от „Беласица”.

„Даваше примери повече да се помага. Ако добротата я нямаш отвътре, никой не би могъл да те научи на нея”, каза синът на Нако Стоян Велянов.

Доброто няма учител и е въпрос на сърце. В това се е убедила Венка Зарева. През март онкоболната пенсионерка дари две свои пенсии от по 250 лева на болница „Св. Иван Рилски” в София. Лекарите там от години поддържат живота ѝ.

NOVA дари два респиратора на болници в София и Плевен

Пандемията отвори сърцата на мнозина. И екипът на NOVA получи приз в „Достойните българи”, за кампанията „Заедно”. С лични средства служителите на NOVA подкрепиха 500 семейства с хранителни продукти от първа необходимост.

„Никога няма да забравя срещата с Елена - една прекрасна млада жена, изпита обаче от слабост и отчаяние. Вечерта, когато се прибрах, получих невероятно мил SMS с благодарност за доброто, което сме направили”, каза водещата на „Здравей, България” Лора Инджова.

Не за продуктите бил SMS-ът, а за добрата дума и красивата среща.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.