Кампанията ЗАЕДНО беше открита преди седмица

COVID-19 подложи света на изпитание. Хиляди българи останаха без работа и доходи и се озоваха на ръба на оцеляването. И понеже битките винаги са по-лесни, когато има с кого да ги споделиш, служителите на NOVA решихме да ви покажем, че ще минем и през това. Заедно! Десетки писма на зрители с молба да получат помощ, вдъхнови служителите на NOVA да започнат своя кампания, в която да отделят от личните си средства, за да помогнат на непознат.

Само за няколко дни, след като обявихме кампанията ЗАЕДНО, при която служителите на медията помагат на нуждаещи се, получихме стотици имейли. Всеки човек, който ни писа, има своя история и лична битка - за живот, за прехрана, за оцеляване. 

Ива Стоянова: Служителите на NOVA започват кампания за дарения в помощ на нуждаещите се

Заради пандемията и Росен и жена му останали без работа. Той  е строител, а тя - готвач. 

„На нас ни казаха, че замразяват обекта, а на нея направо й казаха да си остане вкъщи”, казва мъжът.

Семейството има детенце на 5 годинки. Грижат се и за двама инвалиди на легло. За да има прехрана, Росен търси работа - каквато и да е, но до този момент без успех. В същото време нуждаещият се от помощ е готов да даде такава на онези, които имат още по-голяма нужда. Предлага да разнася продукти със собствената си кола.

Нова Броудкастинг Груп в подкрепа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

„Нали затова сме хора - трябва да се борим, да оцелеем и да си помагаме един на друг”, смята Росен. Защото, казва той, едно е сигурно – доброто е заразно. А споделената битка е половин битка.

И в този дух Росен и семейството му получават помощ от NOVA.

„Ако има хора, които се нуждаят от нещо, да се обърнат към NOVA, за което ви благодаря”, казва Росен.

Първа с нашите зрители се срещна репортерката ни Владислава Тричкова. Тя разказа, че се е видяла лично с много хора. Много писма, изпратени на имейла zaedno@ntv.bg, са получили отговор.

"В кашоните, които даряваме, има хранителни продукти от първа необходимост - боб, олио, брашно, леща. Много са. Решихме да помагаме именно с това. Идеята ни е да дадем временно спокойствие на хората, които са изпаднали в нужда", разказва тя.

"Има цели семейства, които в момента са без работа и доходи. Тези срещи са много трудни и емоционални. Няма как да не ги преживяваме, заедно с хората. Но са и страшно вдъхновяващи, особено когато се срещаме с хора като Росен - нуждаещ се, но готов да помогне", казва още Владислава Тричкова.

До този момент са раздадени част от пратките в София, Пловдив, Пазарджик, Септември, както и на други места в страната. Ще бъде отделено време за всички, увери репортерът на NOVA.

Ако ситуацията ви е поставила в безизходица и сте ни потърсили за помощ, е важно да знаете, че следващото позвъняване на вратата ви може да е от нас.

Продуктите, които дарихме, са закупени от веригата Метро, на които благодарим за бързата реакция.!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!