Това е втори подобен инцидент в района

Служители на Държавното ловно стопанство - Черни лом спасиха кошута, попаднала в дълбок ров. Това е пореден случай на животно в беда. Само преди месец друг екип на североизточното държавно предприятие спаси сърна от морето край КК „Албена”.

На безпомощната кошута край Попово се натъкнал гражданин, който забелязал, че животното е попаднало в ров.

„Сравнително дълбок, но тесен и животното не разполага с физическа възможност да отскочи и да преодолее препятствието. За наше щастие наблизо се намираше строителна техника, беше затрупан рова пред животното като бяха взети мерки да не бъде стресирано допълнително – беше му покрита главата”, разказва инж. Тервел Стефанов, СИДП.

Спасиха ранена сърничка, намерена в София (СНИМКИ+ВИДО)

Работниците с багера се оказали чужденци. Но се втурнали да помагат на горските. Преди дни друг екип се е отзовал на сигнал за сърна, която влязла в морето при плажа между Албена и Балчик.

„Животното е било в сравнително тежко състояние, но слава Богу без сериозни наранявания. Успели са да я приберат навреме. Състоянието му е добро, но специалистите не преценяват, че е способна да оцелява сама. Когато установим това – ще бъде върната на мястото, откъдето е прибрана”, категоричен е инж. Тервел Стефанов, СИДП.

Жител на село Мирково отглежда две сърни в двора си

От Североизточното държавно предприятие призовават всеки, който забележи бедстващо животно, да подаде сигнал на 112, за да може да му се помогне. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.