Столичната РЗИ продължава със засиления контрол

70 акта за неспазване на противоепидемичните мерки са написани миналата седмица в София. От тях 60 са съставении на посетители или работещи в молове. Други 9 акта са написани на посетители или работещи в нощни заведения и дискотеки, като от тях 6 са за неспазване на противоепидемичните мерки, а 2 за неспазване на забраната за тютюнопушене. Връчени са и 2 покани за съставяне на актове. Това показват проверките на столичната РЗИ в закрити обществени места за периода 12.10.2020 г.- 18.10.2020, предаде БГНЕС.

ЕКСПЕРИМЕНТ НА NOVA: Носим ли маски на закрито? (ВИДЕО)

Извършени са 254 проверки по спазване на противоепидемичните мерки и пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, в т. ч. спортни обекти, фитнес зали, големи търговски центрове – тип мол, плувни басейни, детски и учебни заведения, административни сгради, офис сгради, обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.) и нощни заведения. От тях 56 са в големи търговски центрове, 7- в административни и офис сгради, 8 - в нощни заведения и дискотеки.

В градския транспорт - само с маска и билет

СРЗИ продължава с учестения контрол и благодари на всички граждани, които съвестно спазват въведените в страната противоепидемични мерки. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си