Стриктно спазвам мерките, нямам проблем, заяви президентът

„Противно на спекулациите нито аз, нито делегацията ми сме били под карантина в Естония. От началото на кризата с COVID-19, аз постоянно съм в контакт с хиляди хора в страната, но стриктно спазвам всички здравни мерки. Не съм имал проблем, нямам такъв и сега”. Това заяви президентът Румен Радев при пристигането си в България. 

Президентът Румен Радев - под принудителна карантина

Делегацията на държавния глава се върна предсрочно от посещение в Естония, след като стана ясно, че Радев е контактувал с COVID-19 позитивен. Заразеният, с когото Радев е общувал, е новият началник на Военновъздушните сили – ген. Димитър Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС. 

Естонският президент: Радев е бил контактен с COVID-19 позитивен. От президентството отричат

На Летище София Румен Радев уточни, че в рамките на по-малко от 1 седмица има 2 PCR-теста. Единият е от вторник, преди да замине за Гърция. Вторият е от вчера. И двата са отрицателни.

„Намирам се в чудесна физическа форма, без никакви симптоми”, каза президентът.

От 33-ма души в делегацията на президента само трима са пожелали да си направят PCR тест на Летище София. Двама от тях са репортерът и операторът а NOVA.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.