Венчавката била на актьор от сапунени сериали и дъщерята на бизнесмен

Над 100 души се заразили с коронавирус на сватба в мексиканския град Мексикали в северната част на Мексико в началото на месеца, предаде БТА.

Близо 300 души присъствали на венчавката, на 3 октомври, на актьор от сапунени сериали и дъщерята на бизнесмен, заяви пред местни медии здравният министър на щата Долна Калифорния Алонсо Перес Рико. На събитието никой не носел предпазна маска, нито била проверявана температурата на гостите. Освен това организаторите нямали разрешение за организиране на подобно мащабно събитие по време на пандемията.

Забраниха огромна сватба с 10 000 поканени в Ню Йорк

Министърът добави, че властите разследват дали някой е присъствал на сватбата знаейки, че е болен от COVID-19 или е заразен с коронавирус. В някои мексикански щати съзнателното заразяване на някого с болест е престъпление, отбелязва агенцията.

В Мексико са регистрирани близо 1 милион случая на коронавирус и близо 87 000 починали.
Властите се опасяват от бум на заразата на предстоящите празници, най-вече Деня на мъртвите на 1 и 2 ноември, когато семействата посещават гробовете на близките си.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.