Измамите зачестяват на прага на зимния сезон

Търговци предлагат износени и дори надупчени гуми като здрави в интернет. За това алармират зрители на NOVA на прага на зимния сезон. Сигнали за гуми с дефекти – „втора ръка” получават и в центровете за монтаж и демонтаж. Там вече започна поставянето на зимните гуми.

Най-отговорните шофьори вече започнаха да подготвят автомобилите си за зимните месеци. Виждате - в този сервиз вече тече и смяната на летните гуми със зимни. Изискването е дълбочината на грайфера да е минимум 4 мм.

Все по-често обаче шофьорите, които идват тук, търсят съдействие от техниците след като са попаднали на износени, налепени и дори надупчени гуми.

"НА ТВОЯ СТРАНА": Дрехи с петна вместо оригинали

Гуми „втора ръка” – с отлично качество и атрактивна цена. Примамливите оферти привличат шофьорите в интернет на прага на зимния сезон.

Димитър Стоянов обаче не се доверява на атрактивните предложения. И тази зима ще заложи на чисто нови. Тъй като вече е попадал на гуми с дефекти, закупени от интернет.

„Гумата изглежда в перфектно състояние – така я презентират, но при монтаж – теловете се виждат… Правиш няколко километра, след това – теловете започват да се показват, балончета…”, разказва Димитър Стоянов .

"НА ТВОЯ СТРАНА": Нови разходи за парно от края на октомври

Все по-често монтьорите в сервизите се натъкват на дефекти по гумите, които шофьорите носят за монтаж. Проблемите обаче излизат едва когато започнат да ги поставят на колата, разказва професионалният монтьор Иван Генов. 

„С просто око не се вижда, но когато се завърти на баланса – се показва дефектът, който носи. Идват с гуми, които са закупили, за да ги ползват, а се оказва, че те не стават. Когато гумата тръгне да криви - най-често почва да губи въздух и се показват телове от нея – това пак трябва да се загледате и да я видите – може видимо да е добра гумата, но де факто не е”, посочва автомонтьорът Иван Генов.

Подробностите гледайте във видеото.

А вашите сигнали и предложения за теми очакваме на имейла и фейсбук страницата на рубриката „На твоя страна”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.