Елена Динева е обвинена, че е част от група за рекет и изнудване

Жената на Васил Божков – Елена Динева, излиза на свобода. Причината - на 27 октомври изтича максималният 8-месечен срок, за който тя може да бъде задържана, преди делото да бъде внесено в съд. 

"По отношение на Елена Динева остават в сила определената й от Апелативния специализиран наказателен съд мярка за неотклонение гаранция в размер на 1 милион лева (която до момента не е внесена), както и наложената й друга мярка за процесуална принуда – забрана да напуска страната", съобщиха от държавното обвинение. Ако обвиняемата не внесе сумата, прокуратурата няма да има основание да поиска тя да се върне в ареста заради изтеклия срок за задържане. 

1 млн. лв. гаранция за жената на Божков, тя отказва да плати

Разследващите обвиняват Динева, че е била част от организираната престъпна група, която се е занимавала с рекет, изнудване, подкуп, длъжностно престъпление, закани за убийство и изнасилвания. В групата са още девет души, сред тях и бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, както и бившият председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.