Коментират Деси Плевнелиева, Тити Папазов и Иван Гарелов

Трябва да се гласува за идеи и за това какво биха направили бъдещите политици, въпреки че до голяма степен вотът на българите е по-скоро протестен. Около тази теза се обединиха участниците в предаването „Пресечна точка” тази седмица - Деси Банова-Плевнелиева, Тити Папазов и Иван Гарелов. Те коментираха заявеното намерение на организаторите на протестите от „Отровното трио” за сътрудничество с формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов. 

"Пресечна точка": Власт под карантина, онлайн обучението и смяната на времето

„Има логика в анонса на „Отровното трио”. Ако държат да имат някакъв политически хоризонт, първо трябва да сменят името си. Няма нищо лошо да се наричат така, но в конкретна ситуация. Нормално е да се търсят съмишленици между тези, които се явяват като хора, търсещи ново място в политиката и предлагащи нов начин на живот на протестиращите”, коментира спортният мениджър Тити Папазов.

„Ако се опрем на последните проучвания на общественото мнение от социологически агенции, има една максима, че всякакви комбинации могат да се измислят. Не може обаче да се състави правителство без участието или на ГЕРБ, или на БСП. Не изключвам да се стигне до голяма коалиция между двете партии, колкото и невъзможна да изглежда тя. Никога преди избори не се говори за такива неща”, смята журналистът Иван Гарелов.

„Пресечна точка”: За външните наблюдатели по време на избори и за работата от вкъщи на фона на пандемията

„Доста непредсказуем изглежда политическият фронт. За мен обаче този ход не е новина. Ако се върнем на общинските избори, тогава Христо Иванов подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Смятам, че от „Отровното трио” много коректно към гражданите заявяват своята позиция, че биха се коалирали с Мая Манолова и Слави Трифонов”, посочи телевизионната водеща Деси Банова – Плевнелиева.

Във видеото вижте мненията на тримата гости за това къде е златната среда между информация и забавление и дали младите познават цената на истинския риск.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.