Коментират д-р Лилия Стефанова, д-р Мирослав Ненков и Ники Кънчев

Няма значение дали е машинно или на хартия гласуването, важно е хората да излязат и да упражнят правото си на глас. Важен е процентът участващи във вота. Около тази теза се обединиха участниците в предаването „Пресечна точка” д-р Лилия Стефанова, д-р Мирослав Ненков и Ники Кънчев..

„Похвално е да имаме външен одит. В случая, за съжаление, трябва да кажем, че изборите са като буквите – това е основата – няма ли честни избори, няма нищо. Като медии също трябва да пазим честността на изборите. Трябва да пазим този процес”, заяви Ники Кънчев.

„Пресечна точка”: Изчезващ вид ли са лекарите, за протестите на полицаите и изказването на папата

„Изборният процес е многокомпонентен. Какво ще правят външните наблюдатели?”, попита д-р Ненков. „Нашият начин е следния – всички, които разбираме от всичко – ние трябва да отидем и да гласуваме в деня ан изборите. Никой не се оплаква, когато чака при фризьорка примерно. Тогава защо в изборния ден се оплакваме, че сме чакали, за да упражним правото си на глас. Ако всички престанем да се оплакваме, тогава всички измами в изборите ще бъдат пресечени в зародиш. Хората ги мързи да излязат и да поемат отговорност”, допълни д-р Мирослав Ненков.

„Най-добрият начин да излъжем е да поканим хора отвън и да покажем на тези хора това, което искат да видят. Защото те до голяма степен са контролирани от нас”, заяви д-р Лилия Стефанова. „Хората трябва да излязат и да гласуват. Да поемат отговорност. Има една сентенция, която гласи, че порастваме, когато престанем да обвиняваме Вселената, майка си и времето за всички несполуки и в частно държавата”, допълни тя.

Във видеото вижте мненията на тримата гости за предимствата и недостатъците на работата от вкъщи и коя според тях е водещата тема на седмицата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.