Съществува риск от смесване на пациентите чрез апаратурата

Със заповед на РЗИ онкологичен център ще приема за лечение пациенти с коронавирус в Шумен. От болницата обявиха, че това противоречи на Закона за лечебните заведения и има опасност за онкоболните, които са с отслабена имунна система. 

ЗАРАДИ COVID-19: Лекари масово напускат болницата във Велики Преслав

В новото COVID-отделение са пациентите, преместени от болницата във Велики Преслав. Там секторът за лечение на болни от коронавирус създаде напрежение, след като масово медици подадоха молби за напускане.

„Проблемът със създаването на това отделение е, че ние не разполагаме с необходимите кадри. Леглова база беше намерена. Това позволи да отделим лежащоболните с вируса, за да нямат пряка комуникация с останалите пациенти в онкологичния център”, заяви управителят на КОЦ – Шумен д-р Свилен Арнаудов. 

Директорът на болницата в Шумен: Положението е критично

 

 

Той обаче посочи, че съществува риск за смесване на пациентите, чрез използването на обща апаратура.

Управителят обясни, че разкриването на отделение за лечение на пациенти с коронавирус  противоречи на закона, тъй като разрешителното на болницата е за провеждане на терапии на хора с онкологични заболявания.

„При нас няма инфекционисти и специалисти – пулмолози, които да се занимават с белодробните проблеми. Можем да ползваме единствено колега, който е със специалност „вътрешни болести”. Той обаче е на пенсионна възраст”, добави д-р Арнаудов. 

След загубата на учител в Шумен: Как ще продължи обучението в гимназията?

Според него липсата на специализирани кадри крие риск да не се помогне по начина, по който трябва на заразените с COVID-19.

Новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие в Шумен са 100, показват данните на Единния информационен портал.

Повече по темата гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.