Той е бил във връзка с извършителя на нападението

Органите на реда задържаха втори заподозрян, за който се смята, че е е бил във връзка с извършителя на нападението в Ница, съобщава BFMTV, позовавайки се на източници, близки до разследването.

ТЕРОРЪТ В НИЦА: Нападателят е пристигнал от Тунис преди дни

В четвъртък сутринта мъж наръга хора в църквата „Нотр Дам” в Ница. Трима души бяха убити. Нападателят бързо беше задържан. По време на ареста той е тежко ранен. Кметът на Ница Кристиан Естрози заяви, че нападателят не спира да повтаря "Аллах Акбар" /Аллах е велик/. Антитерористичната прокуратура започна разследване. Ръководителят на отдела потвърди, че у нападателя са намерени документи на името на роден през 1999 г. младеж от Тунис. Той е пристигнал във Франция в началото на октомври от италианския остров Лампедуза.

ТЕРОР ВЪВ ФРАНЦИЯ: Убити и ранени след серия нападения (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-рано днес Франция предупреди своите граждани, че са изправени пред риск за сигурността "навсякъде" по света след нападението в църквата в Ница. В днешно изявление външният министър Жан-Ив Льо Дриан каза, че предупреждение от Франция за най-висок риск от нападение е било изпратено на гражданите в чужбина още в четвъртък вечерта, "където и да се намират, защото рискът е навсякъде".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС