Има разминаване между щабовете на двете партии за това кога ще бъде обявен резултатът от вота

Белият дом е поставен под плътен обръч от огради, специално доставени през последните дни, и засилени полицейски сили, готови да действат във всеки един момент. Всички хора са, с които екипът на NOVA разговаря през последните дни, са категорични, че сблъсъци са твърде възможни. Както в края на изборния ден, така и през следващите няколко дни. И то без значение от изборния резултат. Искрата може да дойде от привърженици както на едната, така и на другата партия. Очаква се президентът Тръмп да посрещне изборния резултат или в Белия дом, или в хотела си във Вашингтон. Джо Байдън ще разбере изхода от вота в родния си щат Делауеър.

Има разминаване между щабовете на двете партии за това кога се очаква резултатът от изборите. Според щаба на Републиканците, изходът от вота може да стане ясен още тази вечер. Според Демократите обаче резултатите може да се очакват едва след няколко дни, заради необходимост от време за преброяването на милионите бюлетини.

АМЕРИКА ИЗБИРА: Кой ще е президент - Доналд Тръмп или Джо Байдън?

За какво гласуват американците днес?. След разговорите с икономисти и историци за президентската кампания, исках да чуя, какво мислят обикновените американци, за нещата, които сега вълнуват хората навсякъде по света - корона вируса, притесненията за семейството и работата. Един малък ресторант за бързо хранене ни даде тази възможност!

Закусвалнята „Бенс Чили Боу” е известна не само в цял Вашингтон, но и далеч извън американската столица. Не е сигурно, дали повече заради вкуса на бургерите с чипс или заради историята й.

Низам Бен Али е собственикът, но той е второто поколение. Родителите му я правят през 1958- ма на мястото на стар театър. Бързата закуска е свидетел на протестите, след убийството на бореца за граждански права Мартин Лутър Кинг през 1968 година, на строежа на метрото през 80- те и така до днес. Тук са отскачали за сандвич президентите Барак Обама и Никола Саркози, известният от телевизията готвач Антъни Бордейн, шоу знаменитости, певци, актьори. 62 години бизнеса се развива повече от добре, до началото на тази. Когато всички затварят, заради вируса. Низам Али го нарича - падането в дълбоката дупка.

ЦЕНАТА НА ИЗБОРИТЕ: Вотът в САЩ струва 14 милиарда долара

 “Изведнъж трябваше да пренастроим всичко, да търсим нови доставчици на продукти, които работят, дори ние вече трябваше да доставяме храна навън, защото никой не можеше да дойде тук и да седне, това драстично промени целия бизнес. „Бенс” е известен, не само в страната, но и по света, идват много туристи и изведнъж туризма спря напълно”, разказва Низам Бен Али.

Николай Дойнов: А какво би станало с ресторанта и семействата, свързани с него, при второ затваряне, което вече е реалност в някои държави.

Низам Бен Али: Ще ме е грижа 100 процента единствено и само за семейството. Бизнесът е важен, но винаги можеш да започнеш отначало, да намериш друга работа, друг начин. Ако изгубиш някой от семейството, някой почине, това е завинаги! Затова, справянето с пандемията е на първо място, но и облекчаването на бизнеса ни също е важно!

Николай Дойнов: Ако имате възможност да видите тук двамата кандидати сега, какво бихте им казали?”

Низам Бен Али: Много плашещо е да осъзнаеш, че едната половина от страната вярва в определена философия, а другата половина в съвсем друга. И нищо общо между тях. Не знам плашещо е! И двамата са толкова отдалечени, един от друг, че се питам, дали е възможно единия изобщо да чуе аргументите на другия!

Байдън или Тръмп? Това предстои да разберем в следващите часове.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.