За първи път след изборите той отговаря на журналистически въпроси

Доналд Тръмп каза за първи път, че ще напусне Белия дом, ако Изборната колегия утвърди за победител в президентските избори демократа Джо Байдън. Това беше и първият път след деня на вота, когато държавният глава отговори и на журналистически въпроси.

Доналд Тръмп помилва Майкъл Флин

Тръмп обаче направи уговорката, че много неща ще се случат дотогава и те могат да променят резултатите. Изборната колегия трябва да се събере и да гласува избора на новия президент на 14 декември. Джо Байдън е спечелил 306 от необходимите 270 глава, а Доналд Тръмп - на 232.   

Тръмп призна, че трябва да има предаване на властта

"Ще бъде много трудно да отстъпим, защото знаем, че имаше мащабна измама. Това не трябва никога да се случва в тази държава. Ние сме като страна от третия свят. Със сигурност ще си тръгна, ако Изборната колегия утвърди резултата, и вие го знаете. Но мисля, че много неща могат да се случат до 20 януари", каза той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.