Животното изминало разстоянието за две седмици

Голдън ретривър измина 100 км, за да намери собствениците си, след като избяга от хората, при които го бяха оставили, докато ремонтират къщата си, съобщава БТА. Едногодишната Пин Ан, чието име означава "жива и здрава", престояла четири месеца в китайския град Нантун - на 100 км от Цидун, където живеят стопаните й. Накрая тя избягала и след две седмици се върнала у дома.

Кучето било забелязано в Цидун в доста лоша форма - куцало и лапите му кървели. Изглеждало и депресирано, освен че било измършавяло. Спасителите му се погрижили за раните й и разпространили съобщение в интернет. Само след ден собствениците й се обадили.

Ханидю - дакелът с безупречен моден вкус (ГАЛЕРИЯ)

Те я завели на ветеринар и Пин Ан вече се възстановява. Във видео в интернет собствениците й обещават никога повече да не се разделят с нея.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.