Лечебните заведения се нуждаят от повече медици

Управителят на пловдивската болница „Свети Мина“ стана доброволец в COVID-отделението. Причината е липсата на медици, които да обгрижват пациентите. Лечебни заведения от цялата страна призоваха доброволци да се включат в работата. Такъв апел в социалните мрежи отправи и шефът на лечебното заведение в Пловдив Петър Петров.

"Темата на NOVA": Близка среща с невидимия враг - коронавируса (ВИДЕО)

 

 

„До кризата се стигна, тъй като в национален мащаб има дефицит на медици. Благодарение на апела, вече имаме обаждания от студенти. Те ще започнат работа като доброволци при нас. Координацията в отделението трябва да бъде на ниво, а управителят да следи нещата. За щастие, до момента сме връщали само пациенти, които не се нуждаят от хоспитализиране”, каза Петров в ефира на „Здравей, България”.

ЗАРАДИ COVID-19: Лекари масово напускат болницата във Велики Преслав

„В момента в клиниката има 16 пациенти. Имаме нужда поне от още двама лекари и още две медицински сестри. Някои от медиците работят твърде много часове”, поясни дежурният лекар д-р Александра Иванова.

За последното денонощие новите случаи в Пловдив са 337.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.