Репортерът Благой Цицелков влезе в COVID-отделението на "Пирогов"

За първи път от началото на пандемията у нас журналист прекара три дни като доброволец в „Пирогов” и то в отделението, където беше регистриран първият случай на коронавирус в страната. В момента Благой Цицелков се намира в апартамент, изолиран от семейството и близките му.

ЕКСКЛУЗИВНО: Видео дневник от ада на заразата - COVID-зоната в "Пирогов"

Сам, с камера в ръка, той документира ситуации, непоказани в българския ефир досега. В седмицата, когато COVID-19 отбеляза нов рекорд по брой заболели, в най-голямата спешна болница у нас беше отделен цял един етаж за лечение на заразени медици, а в страната влязоха в сила нови противоепидемични мерки. Тази седмица в „Темата на NOVA” ви показваме как изглежда на практика ежедневната битка на лекарите с новата зараза.

ОЧИ В ОЧИ СЪС ЗАРАЗАТА: Какво е да живееш в COVID-отделение? (ВИДЕО)

Благой Цицелков ще запознае зрителите и с медицински сестри решили доброволно, с риск за собственото си здраве, да застанат на първа линия редом до лекарите. И не на последно място, думата ще получат пациентите – тези, чиито истории за срещата с вируса няма да оставят никого безразличен.

Какво още успя да види репортерът на NOVA като доброволец в COVID-отделението на "Пирогов" - гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.