То е проведено в туристически комплекс край града

Регионалната здравна инспекция в Бургас проверява сериозно нарушение на мерките срещу вируса. Става дума за празненство, проведено в туристически комплекс край града. Бурният купон се свързва с името на председателя на партия „Средна европейска класа” Георги Манев.

Директор на болница стана доброволец в COVID-отделение

В социалната мрежа се разпространяваха видеоклипове, които днес по обед бяха свалени от профила му. На тях се виждаха много хора в затворено пространство, които участват в празника.

Самият Манев не пожела да коментира видеата, които са качени на личната му страница в социалната мрежа. В телефонен разговор той заяви, че обжалва заповедта на здравния министър, но въпреки това били спазени всички изисквания за безопасност. 

"Темата на NOVA": Близка среща с невидимия враг - коронавируса (ВИДЕО)

„Очевидно от видеоматериала е ясно, че са нарушени изисквания по заповедта на министъра. Самото събитие като събитие не е забранено, но са нарушени изискванията от заповедта на министъра за отстояние, за брой хора на масата и всичко друго. Ще бъде извършена проверка веднага, тъй като ние се самосезираме от този видеоматериал”, заяви директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.