Не е предизборен, с него се изпълняват обещания, дадени още през 2017 г., заяви социалният министър

Бюджетът за догодина е за хората и изпълнява обещания, дадени още през 2017 г. Това коментира социалният министър Деница Сачева пред Диана Найденова в „Карай направо”.

„Той е за онези, които ще имат нужда, онези, които ще са ощетени от безпрецедентна икономическа, социална и здравна криза”, заяви Сачева. По думите й в бюджета за догодина са отделени значителни средства за подсилване на здравната система.

Предлагат помощта за 1 и 8 клас да е за всички деца

По отношение на социалната политика, имало няколко акцента.

„Първо е политиката по доходите. Независимо, че сме в такава ситуация, продължаваме да изпълняваме нашите обещания и вдигането на минималната работна заплата е едно от тях. Инвестициите в образованието са факт. Факт са и парите, които продължаваме да даваме за пенсионерите, включително и индексацията на пенсиите, която предстои”, продължи Сачева.  

Няма да има детски надбавки за всяко дете

Относно критиките на държавния глава, който нарече бюджетът „разоряващ”, социалният министър заяви: „Неговата сила е безпринципната критика. Да пробва президентът да създава, изчерпан е на терена на критиката”.

Според Сачева антиправителствените протести затихнаха, защото „организаторите му се изчерпаха”.

Цялото интервю гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.