Преди това двамата са помагали на медиците в "Пирогов"

Лекарите близнаци д-р Даяна Ангелова и д-р Петър Ангелов влязоха като доброволци в COVID-19 отделението в болница "Сити клиник - Свети Георги" в Монтана, съобщиха от лечебното заведение, предаде Dariknews.
Братът и сестрата са на по 27 години и са завършили висшето си образование преди две години в Медицинския университет в София. Тя е специалист по вътрешни болести, а той по урология.

Първата COVID-болница у нас се нуждае от още специалисти

Решението им да лекуват доброволно опасния и много заразен вирус е продиктувано от чувството им за дълг, себеотрицание и грижа за най-нуждаещите се.

Директор на болница стана доброволец в COVID-отделение

Те споделят, че никога не са се колебали да застанат на първа линия в борбата с вируса, а и вече имат 8-месечен опит, тъй като са били доброволци и в "Пирогов" в София, където са помогнали на много болни от коронавирус.

Двамата споделят, че е много важно при поява на първи симптоми хората да търсят навременна консултация с лекар и веднага да вземат мерки.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.