Камери във Флорида уловиха невероятно видео

Мъж от Флорида спаси кученцето си от челюстите на алигатор, гмуркайки се и преборвайки влечугото. Интересен факт е, че през цялото време мъжът не изпуска пурата от устата си. Видео от битката събра голяма популярност в социалните мрежи. 

Петнисто еленче - най-новото попълнение в зоопарка в София (ВИДЕО)

Интересен момент за интернет потребителите се оказа фактът, че в устата си Ричард Уилбанкс има пура - която той не изпуска през цялото време.

74-годишният Ричард се разхождал със своя шпаньол Гънър около езерото, близо до дома си в Естеро, Флорида, когато алигаторът сграбчва кучето, разказва Уилбанкс пред CNN.

"Излезе от водата като ракета", каза той. „Никога не съм мислил, че алигатор може да бъде толкова бърз“.

Камери, поставени от Федерацията за дивата природа на Флорида и фондацията fSTOP, уловиха опасната среща, която показва Уилбанкс в езерото, с потопена глава, докато се опитва да хване алигатора. След това той излиза, държейки влечугото, което все още стиска кучето с челюстите си.

Гърция също избива норки заради COVID-19

Мъжът се придвижва до ръба на езерото, докато се опитва да освободи кучето. В крайна сметка успява и домашният му любимец хуква да бяга.

Ричард Уилбанкс казва, не иска алигаторът да бъде заловен. „Те са част от природата и от живота ни“, смята смелият мъж.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.