268 души за изявили желание да помогнат от началото на кампанията на БЛС

Кампанията на Българския лекарски съюз за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната продължава. 20 вече са болниците, попълнили генерирания формуляр и заявили своята необходимост от доброволци, съобщават от БЛС.

Лекари близнаци работят като доброволци в болницата в Монтана

Обявите на лечебните заведения са активни в jobs.bg и по тях може да бъде кандидатствано. До този момент по различните обяви документи са подали общо 268 доброволци.

А двете болници, които са подали своите заявления през последните 24 часа и чиито обяви вече са публикувани, са:

МБАЛ "СВ. НАУМ", гр. София - ТУК

МБАЛ "СВ.НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ", гр. Лом - ТУК

Всички актуални обяви, публикувани в jobs.bg, по които доброволците, студенти по медицина, имат възможност да кандидатстват, могат да бъдат да намерени и на сайта на БЛС. A бърз достъп до всички тях е осигурен чрез банера “Обяви - доброволци COVID -19”.

РОДИТЕЛИ ЗА ПРИМЕР: Шестима доброволци заместват болни учители в Бургас

От организацията припомнят, че кандидатурите по отделните обяви ще се получават директно на предоставения от болницата електронен адрес. Всяко лечебно заведение от своя страна само ще осъществява подбора и връзката с одобрените на кандидати.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.