Жените във Франция от десетилетия използват класически ябълков оцет

Именно французойките забелязват първи ефективността на оцета в грижата за косата. Поне така твърдят в един от салоните, който се намира в сърцето на Париж. Френският коафьор Кристоф Робин смята, че той помага за намаляване на неблагоприятния ефект на „твърдата” вода върху косата.

Пийте вода за защита от коронавируса

Софи Георгиу, известен нюйоркски стилист, сподели „брилянтна“ рецепта - „Капнете три капки оцет в хладка вода и изплакнете косата веднага след балсама. Това е отличен стар трик, за да направите къдриците си лъскави". Освен това служи като тонер за скалпа.

Трикове, които ще улеснят живота на шофьорите през зимата

Но помнете, оцетът има киселинно рН - не прекалявайте с количествата, за да избегнете изсушаването на косата си. По-добре е винаги да го разреждате с вода и да изплаквате отново след процедурата. Френските жени от десетилетия използват класически ябълков оцет, за да придадат блясък на косата си и споделят рецепти в книгите си.

Как да почистим бижутата с храни и напитки?

В книгата си „Парижанките“ Инес де ла Фрессанг казва, че оцетът е най-добрият начин да осигурите моментален и неустоим блясък на къдриците си. Рецептата, използвана от нейната бавачка, Инес любезно споделя с читателите си: „Три супени лъжици оцет трябва да се изсипят в купа с литър вода, след което да се нанесат равномерно по косата след измиването с шампоан. След няколко минути изплакнете обилно с хладка вода“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща

Източник: БГНЕС