Отличието беше връчено на съпругата и на дъщерята на загубилия битката с COVID-19 член на ВСС

Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди посмъртно Евгени Диков с „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“. Отличието беше връчено на съпругата и на дъщерята на загубилия битката с COVID-19 член на Висшия съдебен съвет, съобщиха от главното обвинения на републиката.

Освен „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“, на наследниците на Евгени Диков, който почина на 25.11.20220 г., бе връчена и грамота.

Спецпрокуратурата получи високо отличие за цялостна дейност

Отличието му беше присъдено за цялостен принос в професионалната кариера, за безупречно изпълнение на служебните задължения, висок професионализъм и нравствени качества, допринесли за издигане на авторитета на прокуратурата.

На връчването на отличието присъстваха всички заместници на главния прокурор – Пламена Цветанова, Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, който е и административен ръководител на Националната следствена служба.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.