Новината потвърди официално здравният министър Мат Ханкок

Във Великобритания откриха нова мутация на COVID-19, съобщава „Скай нюз”. Телевизионният канал се позовава на здравния министър Мат Ханкок.Според него е малко вероятно новата мутация на коронавируса да не се повлияе от ваксината.

СЗО не планира задължително ваксиниране

Пред Камарата на общините Ханкок беше категоричен, че именно новата мутация на опасния вирус се разпространява изключително бързо в югоизточната част на страната. „Броят на новите случи, заразени с мутацията, е по-голям, отколкото на тези с досега познатия вариант на COVID-19, като болните са над хиляда”, посочи здравният министър.  

Великобритания започва ваксинацията срещу COVID-19

Съобщава се за заразени с мутацията в 60 общини на страната. Според здравните власти новият вариант на COVID-19 е подобен на този, открит и в други европейски страни през последните месеци.

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ: Британка на 90 - първата в света ваксинирана срещу COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите на министър Ханкок пред британските депутати, към момента няма налична информация, която да предполага, че новата мутация може да причини сериозни симптоми или че няма да се поддаде на ваксината срещу COVID-19.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.