Оказа се, че той е изписан от психиатрията и оставен без никаква грижа

Хора от квартал "Хиподрума" се оплакаха през лятото, че живеят в непрестанен страх заради техен психичноболен съсед, който ги напада с метални тръби и влиза в хранителния магазин с лопата. Жените показаха спрейовете, които носят за самозащита. Имаше и пострадали бременни жени. Болният човек се оказа, че е изписан от психиатрията и е оставен без никаква грижа.

Психично болен мъж напада съседите си и клиенти на хранителен магазин

„Той беше изпаднал в много тежка криза – биеше, плюеше и хората се страхуваха. След това го приеха в психиатрична клиника и сега го изписаха оттам”, разказа една от живеещите в блока.

„Оставиха го с една торба пред блока. Нямаше нито пари, нито документи, нито нищо. Опитах се да се свържа със 112. Оттам казаха, че случаят бил много заплетен и ме посъветваха да извикам ключар, за да му отключи вратата. Така и направихме и той успя да си влезе в апартамента”, казва мъж, живеещ в блока.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.