Макс Салама нахрани с топъл обяд всички служители в петте COVID отделения в града

Майстор на пици нахрани с топъл обяд всички медицински работници в петте COVID отделения в Бургас. Италианецът Макс Салама, който приготвя пици за домовете, реши да работи благотворително за хората в бели престилки в знак на благодарност.

Той живее в Бургас със семейството си от осем години. Макс е един от първите преболедували COVID-19 у нас още в началото на годината при първата вълна от пандемията. След престоя си в болница и тежки моменти от лечението, счита че жестът му към хората в бели престилки е най-добрият начин да изрази благодарността и подкрепата си.

КАУЗА: Топъл италиански обяд за българските медици (ВИДЕО)

„Това ще е още по-силна мотивация за тях да работят и да спасяват човешки животи. Първоначално много хора не разбраха, че има вирус, и аз бях един от тях”, заяви пицарят Макс Салама.

Той и съпругата му Жана са приготвили 50 броя пици за всички служители от петте COVID отделения на многопрофилната болница - лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки.

"Това е много мил жест и е много важно. Отзовават се много хора. Току-що даже получихме и погачи, изненадаха ни и те”, споделя Дора Иванова, служител в УМБАЛ-Бургас.   

ДОБРОВОЛЦИ В ПОМОРИЕ: Адвокат, хотелиери и ресторантьори в помощ на медиците

Мариян, който е доброволец в инфекциозно отделение, разказва: „30 души сме персоналът. Всички са много благодарни и малко по-щастливи на работа”.

Макс обмисля на Бъдни вечер отново да нахрани с италианска пица медиците, които на светлия празник отново ще бъдат на работа в болницата.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.