Преди това разследването е продължило 2 години

Над 400 педофили, които са разменяли детски порнографски снимки и други материали, са били идентифицирали по време на голяма полицейска операция в Италия, предаде БТА.

Разкриха зловещи факти за най-голямата педофилска мрежа в Германия

До операцията се е стигнало след двугодишно разследване. То е разкрило съществуването на 159 групи и канали в мобилните приложения "Уотсап" и "Телеграм", използвани за споделяне на снимки и видеоклипове с деца, над които се извършват сексуални издевателства, в това число и бебета. В педофилската дейност са участвали 432 души, в това число 81 италианци и 351 чужденци. Петнайсет от тях са били арестувани в момент на извършване на престъпно деяние.
Двама от предполагаемите ръководители на групите за детска порнография са идентифицирани като 71-годишен оптик от Неапол и 20-годишен безработен мъж от района на Венеция. Сред останалите педофили имало студенти, пенсионери, работници, а също и един полицейски офицер. Педофилите били на възраст между 18 и 71 години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.