Ще работят 7 писти

Ски зоната в Пампорово вече е достъпна в по-голямата си част, информират от "Пампорово" АД. В първия ден от ски сезона ще бъдат отворени седем писти. Лифтовете в курорта ще возят на промоционални цени до 27 декември - 52 лв. за дневна лифт карта за възрастни и 31 лв. за деца.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Меко слънчево време и достатъчно дебела снежна покривка. Към този подарък от зимата добавяме и работата на снежните оръдия. Популярният ски курорт посрещна днес нетърпеливите почитатели на белите спортове.

„Първи ден на пистите. Това е дългоочакваният ден. Много хора - тръгваме! Пистите са обработени добре. Има доста сняг. Призовавам всеки да дойде и да опита“, казва Сергей Андреев.

В курорта навсякъде подканват скиорите да слагат маски и да спазват дистанция. Осигурени са дезинфектанти.

„Хората ги умоляваме на практика да слагат маски, шалове, очила, за да са защитени. Ние нямаме кабинкови лифтове. И не считаме, че седалките могат да са опасни“, каза изп. Директор на Пампорово Мариян Беляков.

Откриха ски сезона в Банско

По правилата на здравното министерство заведенията са затворени. Така обаче скиорите остават без тоалетна.

 

 

„Това е голям проблем. Не е разрешено никъде да има тоалетни и в заведенията няма“, казва Донка Неделчева.

„Вие, спазвайки правилата, няма как да допуснете хората вътре? Не, в момента няма такава възможност. Дори и до тоалетната“, кава собственикът на заведение Росен Фисински.

И туристи, и собственици на заведения апелират здравните власти да премислят въведените мерки и да ги променят.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.