От Регионалната здравна инспекция проверяваха дали в търговските обекти се спазват мерките

Опашки пред магазините и на летището се образуваха и днес в София. От Регионалната здравна инспекция проверяваха дали в търговските обекти се спазват мерките при пазаруването за коледните празници.

До затваряне на магазини по време на проверките не се стигна. И днес обаче инспекторите от РЗИ съставиха актове за неправилно носене на маски. Сред глобените е и управител на магазин за хранителни стоки. Другото, което екип на NOVA забеляза докато бяхме с проверяващите е, че и днес пред големите магазини имаше дълги опашки. Пред някои от тях за спазването на дистанция наблюдават екипи на полицията.

България спира временно полетите от и до Великобритания

В един от проверените магазин за хранителни стоки единственият нарушител е служител на обекта. „В случая управителят беше лицето с неправилно поставено лично предпазно средство. Съставили сме му акт”, заяви Моника Драгнева - инспектор от РЗИ-София.

Стойността на акта е от 300 до 1000 лв.

ПРЕДИ КОЛЕДА: Опашки от чакащи пред магазини и куриерски фирми

Опашка от чакащи имаше и на летище София. Колона от автомобили се образува по пътя към Терминал 2. Шофьорите чакаха, за да приберат пристигащите.

„Сега спрях и те веднага ми казват: „Трябва да се махаш”. И реално ние няма как да вземем приятели или познати от летището”, коментира Кристиян Георгиев.

Запитан защо не използва паркинга,той отговаря: „Защото по-удобно е както излезе да я натоварим и да тръгнем. За паркинга трябва да платим. Защо да платя за две минути”.

Задръстване по пътя към летището имаше почти през целия ден.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.