Те ще прекарат празниците в околоземна орбита

Членовете на Мисия 64 на Международната космическа станция, които ще прекарат предстоящите празници в околоземната орбита, отправиха новогодишно послание за надежда към всички хора на планетата.

"Дракон" се скачи с МКС

Във видео, качено в социалната мрежа Facebook, астронавтите от НАСА Майк Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър, Кейт Рубинс и японският им колега Соичи Ногучи, ни напомниха за силата на човешкия дух и способността да устояваме на предизвикателствата, които ни поднесе отминаващата 2020 г.

Астронавтите напомниха, че името на кораба, с който са пристигнали на орбиталния комплекс през ноември, е „Сила”. То е избрано в чест на хората от целия свят и на екипите, помогнали за осъществяването на мисията. „Едва ли можехме да изберем по-подходящо име, с което да опишем 2020-а. Нека си спомним и за хората, които загубихме през тази година”, заяви командирът на мисията Майк Хопкинс. 

Kосмическа разходка на МКС (СНИМКИ+ВИДЕО)

„Нека обърнем нова страница с надежда и силен дух за една по-добра година”, пожелаха астронавтите от борда на Международната космическа станция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.