Те предоставят техника и автомобили в помощ на здравните власти

САЩ в трескава подготовка за масово разпространение на ваксините срещу коронавирус на Pfizer и BioNTech. Редица компании заявиха готовност да се включат в доставката на препарата в цялата страна, за което ще трябва да бъдат положени огромни логистични усилия, тъй като ваксините се съхранява при много ниска температура.

Доставят ударно ваксини срещу COVID-19 в САЩ (ВИДЕО)

Автомобилният производител „Форд” заяви, че ще предостави фризери, които да съхраняват дозите в местните болници. А от гиганта за преработка на месо Smithfield съобщиха, че са готови да предоставят хладилна стая в една своите кланици на разположение, която да се използва за склад.

„Готови сме да помогнем на здравните власти, ако се нуждаят от повече пространство за съхранение”, заяви главният директор на компанията Кийра Ломбардо.

Ваксините срещу COVID-19 няма да са задължителни в САЩ

От месопреработвателната фабрика приемат каузата лично, тъй като в много от кланиците им е имало огнища на коронавирус. Поради тази причина те са готови и да доставят ваксини в по-малките градчета и селскостопански райони.

Друга американска компания пък вече се е заела с направата на сух лед, който да се използва при транспорта на ваксината от склада до здравните заведения.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща