Тази година празникът няма да е същият, твърдят хотелиери

Нова година по нови правила. Празникът няма да е същият заради задължителното изискване тържествата навсякъде да приключат в 22.00 часа.

Най-голямото предизвикателство за хотелиери и посетители в Банско ще бъде внезапният край на празничната вечеря.

„Проблем ще бъде за самите клиенти. Всеки иска да празнува и в 00.00 ч. да гръмне шампанското. Обяснихме на гостите как стоят нещата още при резервацията”, каза хотелиерът Малин Бистрин.

ХОУМ ОФИС В ПЛАНИНАТА: Хижи на Витоша привличат работещи с бърз интернет

„Изненадах се от това условие и останах малко разочарован. Ще се опитаме да направим малък купон на рецепцията. Ако може - супер, ако не, отиваме да спим”, сподели гостът Андрей.

След общата вечеря в ресторанта, посетителите на хотела ще могат да посрещнат Новата година в по-малки компании.

„След 22.00 ч. ще създадем условия да посрещнат празника. Ще подготвим шампанско, ще сервираме, но в общите части, в ресторанта – не”, обясни Малин Бистрин.

На една маса в ресторанта ще могат да сядат най-много шестима души и между тях пак ще трябва да се спазва дистанция. В хотела на Бистрин планират в празничната вечер да разделят гостите си на два потока.

„От 18.00 ч. до 20.00 ч. ще се хранят родителите с децата, от 20.00 ч. до 22.00 ч.  – останалите гости. Дистанцията я има, ще работим на 50% запълненост”, обясни хотелиерът.

Стартира ски сезонът в Боровец (ВИДЕО+СНИМКИ)

В хотелите все още има места за Нова година, но никой не очаква сериозно раздвижване на пазара в последните часове. На влизане на всички посетители ще им бъде мерена температурата, а персоналът периодично ще дезинфекцира общите помещения.  

Хотелът на Георги Думанов също ще остане почти празен за празника.

„Очакванията за резервации в последните дни не се оправдаха. В Банско работят едва 50% от хотелите. Бизнесът е изправен пред дилемата да работи или не. Според мен доста от колегите ще фалират, ако не се вземат спешни мерки. За съжаление, нямаме достатъчно резервации и през януари”, коментира Думанов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.