То дойде от министъра на туризма - Марияна Николова

Министърът на туризма Марияна Николова предложи леко разхлабване на мерките по Нова година. Предложението е всички ресторанти в хотелите да работят извънредно до 00.30 ч. в новогодишната нощ. Идеята ще бъде обсъдена с Оперативния щаб, потвърдиха от министерството пред NOVA.

В Банско хотелиерите са категорични, че ако празникът на Нова година се удължи, ще спечелят всички.

„Хората, които вече са си резервирали, ще имат възможността да посрещнат Нова година. Ясно е, че празникът няма да е както досега, но поне да го посрещнат с надежда”, коментира Надежда Атанасова, маркетинг-мениджър в хотел.

Туристите, които ще посрещнат Нова година в Банско, силно се надяват празникът в полунощ да бъде позволен, макар и без музика и програми.

Стартира ски сезонът в Боровец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дори предложението да бъде прието обаче, хотелиерите не очакват много нови резервации в последните часове преди празника. 

„Очакванията за резервации в последните дни не се оправдаха. В Банско работят едва 50% от хотелите. Бизнесът е изправен пред дилемата да работи или не. Според мен доста от колегите ще фалират, ако не се вземат спешни мерки. За съжаление, нямаме достатъчно резервации и през януари”, коментира хотелиерът Георги Думанов.

НОВА ГОДИНА В ХОТЕЛ: Какви мерки са предприети заради COVID-19?

В Банско, аред с българските туристи, сравнително активни са и гостите от Румъния. 

Предложението на Николова обаче предизвика и недоволство. От Асоциацията на заведенията у нас заявиха, че идеята е дискриминираща, защото се отнася само за ресторантите в хотелите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.