Още няколко души остават в неизвестност

Спасители намериха тялото на седма жертва на свлачището в Норвегия. Това е третото тяло, открито през днешния ден. Няколко души продължават да са в неизвестност, като сред тях има и две момичета. Спасителните екипи не са прекратили операциите си повече от сто часа след свлачището недалеч от Осло.

Норвежкото кралско семейство посети днес мястото на свлачището. Крал Харалд заяви, че случилото се е истински ужас и че му е трудно да изрази с думи това, което е усетил.

Свлачище отнесе къщи в Норвегия, десетки са в неизвестност (ВИДЕО+СНИМКИ)

В сряда хълм се срина и затрупа с кал селището Аск, на 25 километра от Осло. Спасителните екипи се опитват да открият оцелели при изключително тежки условия - нестабилен терен и само няколко часа дневна светлина.

Ниските температури допълнително затрудняват работата. Има обаче надежда, че в някои от затрупаните къщи са се образували кухини, в които може да има оцелели.

Още издирват 10 души след голямото свлачище в Норвегия (ВИДЕО)

Започна рискова спасителна операция в Норвегия

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА