Тя се равнява на 5,8 процента от БВП на този град-държава

Сингапур е претърпял през 2020 г. най-тежката икономическа рецесия в историята си заради пандемията от коронавирус, показват публикувани днес официални данни, предаде Франс прес. Рецесията се равнява на 5,8 процента от БВП на този град-държава, където жизненоважните сектори - търговията и туризма - бяха тежко засегнати, обяви БТА.

Сингапур изпадна в първата си рецесия след световната финансова криза през 2008 г. през второто тримесечие на 2020 г., когато правителството затвори повечето работни места в рамките на драстичните мерки за сдържане на инфекциите.

Как Сингапур победи коронавируса? (ВИДЕО)

Азиатският остров, който има една от най-отворените икономики в света, е смятан за индикатор за здравето на световната търговия и драматичното влошаване на неговата икономика е тревожен признак, отбеляза АФП.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.