Така премиерът си обяснява консултациите на президента със здравни експерти

„Учудвам се, че президентът говори за изборите. Те са на 28 март. Прогноза, ако можеше да даде някой за тогава, щеше да е шеф на СЗО. Няма за какво да се търсят оправдания. Някой му е казал нещо на президента, той се чуди как на базата на медицински специалисти да отмени изборите.  Ако иска да ги отмени, това е в неговите правомощия. Но да се опира на това, че никой не може да даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическите прогнози са през октомври икономиката да започне да се възстановява”, каза  премиерът Бойко Борисов относно консултациите на президента със здравни експерти.

Министър-председателят направи коментар по време на посещението си във Велико Търново. Той провери спазват ли се мерките срещу COVID-19  в СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново. С него са кметът на града Даниел Панов и министърът на образованието Красимир Вълчев и финансовият министър Кирил Ананиев.

 

Директорът на училището Кина Котларска подробно обясни какви мерки са взети. "В момента децата играят на двора. Разделени са по паралелки. Една част от обядват в стола. Той е много голям и има възможност за дистанция. Останалите са в класните стаи", обясни тя.

"Ще осакатим децата да седят толкова време вкъщи. Спазваме мерките и действаме", каза премиерът.

На въпрос кога ще се връщат в клас учениците от 5-12 клас г-н Вълчев отговори, че ситуацията се следи и трябва да мине седмица, за да се видят данните от завръщането на малките ученици. "Другият четвъртък ще вземем решение", каза Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.