Проблемите в Клиниката по нефрология и трансплантация, чийто екип колективно напусна, вече са в миналото, категорично е ръководството

Клиниката по нефрология и трансплантация в столичната Александровска болница се върна към нормалния си ритъм на работа. Заради пандемията в края на миналата година,  отделението беше преместено в друга сграда, а на негово място беше разкрито COVID отделение.

СЛЕД ОСТАВКАТА НА ЛЕКАРИ: Пациенти с трансплантации излизат на протест

След преструктурирането,старият екип подаде колективна оставка и започна работа в друго лечебно заведение. Към днешна дата, от ръководството на Александровска болница уверяват, че неуредиците са останали в миналото.

„Трусовете в столичната „Александровска” болница вече са история”. Така директорът на здравното заведение проф. д-р Борис Богов коментира в ефира на „Здравей, България” колективната оставка на екипа на Клиниката по нефрология и трансплантация. Решението за напускането на медиците преди няколко месеца дойде заради преструктурирането на отделенията в разгара на пандемията.

„Клиниката вече има нов началник, който по нищо не се различава от предишния. Дейността на клиниката не е спирала”, категоричен е той.

Назначени са нови лекари и медицински персонал. „За всички трансплантирани пациенти се полагат грижи”, посочи професор Богов.

 

 

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.