„Тръмп никога не каза ясно, че би приел поражение и би се ангажирал с мирно предаване на властта", каза още тя

„Това не беше очаквано за Америка и за порядките в тази държава. От друга страна обаче, това беше очакван завършек на президентстването на Доналд Тръмп от началото на неговите дни в Белия дом”. Това заяви за NOVA бившият посланик на САЩ Елена Поптодорова, минути след като привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия.

Привърженици на Тръмп щурмуваха Капитолия, жена е простреляна (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Да не забравяме, че Тръмп никога не каза ясно, че би приел поражение и би се ангажирал с мирно предаване на властта. Да не забравяме, че миналата година на националния конгрес на републиканците той каза, че не е възможно да загуби изборите. Те могат само да му бъдат откраднати”, каза още Поптодорова.

Според нея цялостното поведение на Тръмп е довело до днешните събития. „Това, което се случва, е тотално необичайно, но от друга страна самият персонаж доведе до тук”, допълни тя.

„Байдън е избраният президент и той ще встъпи в длъжност”, категорична бе тя.

ВСИЧКО ЗА ЩУРМА В КАПИТОЛИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.